Kinë, vajza 5 muajshe bën llogari matematikore

Një vajzë 5 muajshe nga Kina është në gjendje që të bëjë llogari të thjeshta matematikore.

Fëmija i është nënshtruar disa testeve të përgatitura nga Instituti i Psikologjisë së Akademisë së Shkencave dhe i ka kaluar ato me sukses.

E vogla arrin të kapë konceptin e numrave. Foshnja do t’i nënshtrohet testeve të tjera, megjithatë paraprakisht ekspertët thonë se vajza ka aftësi të jashtëzakonshme.


Leave a Comment

%d bloggers like this: