Mjekrra, jo vetem ne mode por dhe e shendetshme

Mjekrat kanë efekt të dobishëm në shëndet, veprojnë si njëfarëlloj izoluesi dhe mbrojnë nga dhimbja e fytit dhe djegiet nga dielli, ndërsa lehtësojnë edhe astmën, të cilën e nxisin grimcat e polenit. Trendi i mjekrës është ...

Edhe një cigare në ditë është e dëmshme, mund të jetë vdekjeprurëse!

Edhe një cigare në ditë dyfishon rrezikun e vdekjeve të shkaktuara nga infarktet. Studimi i realizuar nga Fondacioni kardiologjik amerikan është zhvilluar me mbi 101 mijë femra gjatë 30 viteve. Sipas studimit, bëhet e ditur se femrat ...

Alkooli, a i mendojmë vallë rreziqet e tij?

Por çfarë behët për parandalimin e alkoolizmit tek të rinjtë ? A është e angazhuar shoqëria dhe aq me shumë shkolla në programe që të vënë në dukje shkaqet tepër të dëmshme të alkoolit jo vetëm në kuadrin social, por dhe ...

Qytetarëve “u dridhen këmbët” për të bërë një vizitë në poliklinika

“Mjerë kush ka hall, se sot mjekët kur shkon për vizitë më parë “të vizitojnë nga xhepat” se sa të bëjnë vizitën për problemin që ke”, Sistemit shëndetësor i jepet një vend primar në vendet e zhvilluara, me qëllim ...

10 rregulla për të ruajtur sytë nga kompjuteri

Kur përdorim shumë kompjuterin shikimi është i pari që vihet në rrezik. Do te mjaftonin dy orë në ditë para monitorit te kompjuterit apo laptopit, dhe mund të shtohen seriozisht problemet e shikimit dhe gjysma e orëve që kalohen ...