Basaleta, Ushtari dhe komandanti

Një ushtar humb gishtin dhe fillon të bërtasë. Komandanti i tij gjendet afër dhe i thotë: Duhet të vijë turp, vetëm një gisht ke humbur dhe po bërtet aq shumë. A e sheh atë ushtarin e ka humbur kokën dhe nuk bërtet!.

Barsaleta, Mësuesja dhe Beni

Mësuesja: Beni nuk jam aspak e kënaqur nga ti! Beni:- As unë oj mësuese, por të paktën unë nuk spiunoj tek prindërit e tu.