Turqit dokumentar per Peqinin, vend i pasur me histori

Nje prej vendeve te Shqiperise i pasur me histori. Vend historik i cili kaloi shumë civilizime, udhëtari i famshëm Evlia Çelebi gjithashtu flet ne punën e tij ne ate kohe ne Peqin ndodheshin 400 familje, 4 xhami 3 medrese. Xhamia e Abdurrahman ...

‘Financial Times’: Gazetarë budallenj, e gabuar të provokohet Islami

Gazetarët dhe karikaturistët e “Charlie Hebdo”, janë sjellë si “budallenj”: kështu lexohet në një editorial tronditës të publikuar nga prestigjiozja amerikane “Financial Times” pak orë pas masakrës në Paris. Sipas kësaj ...

Shqiptari që mahniti Italinë me vijat e bardha të rrugës (Video)

Indrit Mema, titular i një firme që lyen vijat e bardha të rrugës në Cosio Valtellino të Italisë, me një video të postuatr në Facebook nga portal amerikan Construction Machines, firma që ka prodhuar maiknën me të cilën ai punon, ...

Panairi i gjelit te detit ne Peqin

Shpendët sigurisht që nuk e dinë se pas panairit, shumë prej tyre do të përfundojnë në treg dhe më pas do të bëhen pjesë e tryezave të natës së vitit të ri. Panairi i gjelave të detit në qytetin e Peqinit, e kthyer në një ...

Filmat me te mire te vitit 2014

Filmat e 2014 Ky vit pati prurje shumë të mira kinematografike. Disa prej tyre ishin origjinalë, ndërsa shumë të tjerë përshtatje nga më të ndryshmet. Për më tepër, financimi i tyre kapi shifra të larta dhe aktorët duken shumë ...