TV Klaudiana, televizioni lokal i Peqinit

Emri i televizionit Klaudiana nuk është një zgjedhje e rastësishme. Origjina e tij përkon me emrin e vjetër të Peqinit, i cili që 2000 vjet më parë gjendej aty ku kryqëzoheshin qytetet antike të Skampinit, Dyrrahut, Apollonisë dhe ...

Jeta përtej rrjetit: çdo njeri mund të zgjedhë se çfarë të bëjë me "pasurinë" e tij në internet në rast vdekjeje.

E-mail”-e, “blog”-e, aksese të rrjeteve të ndryshme, “Facebook”, “Myspace”, “YouTube”: dy vajza suedeze kanë krijuar një sit, i cili ofron zgjidhje se ç’duhet bërë në rast se vidhet nga të tjerët fjalëkalimi. Ja ...

Sondazhi, amerikanët “po” tërheqjes në 2011

Në një sondazh të publikuar në “Usa Today” 58 përqind e amerikanëve shprehen pro nisjes së tërheqjes prej Afganistanit vitin e ardhshëm. Në sondazh është përfshirë edhe dorëheqja e gjeneralit Stenli MeKristal nga posti i komandantit ...

Shenjat e Allahut që shikohen dhe shenjat që lexohen

Ibën Kajim el Xheuzije Zoti i Lartësuar i fton njerëzit në Kur’an që ta njohin Atë nëpërmjet dy mënyrave: Mënyra e parë: Vështrimi te veprat e Allahut. Mënyra e dytë: Meditimi në ajetet e Kur’anit. Të parat janë ...

Berisha komenton botërorin

Një javë pasi kishte deklaruar se nuk do të shihte botërorin pa nisur cerekfinalet, kryeministri Berisha duket se ka ndërruar mendje.   Në mbledhjen e grupit, Berisha nuk ka kursyer komentet për ndeshjet, duke dhënë konsiderata dhe ...