7 arsyet për të braktisur Facebook

Të braktisësh Facebook-un është po aq e vështirë sa të lesh edhe duhanin. Sipas një lëvizjeve kundër Facebook të quajtur ‘QuitFacebookDay.com’, në 31 maj është caktuar data për t’u larguar nga Facebook dhe të ...

Rindërtohen” sahatet e Shqipërisë

Matësit e kohës kanë një histori të tyren. Sot përfaqësojnë edhe vlera të trashëgimisë kulturore. Ish-specialist i Institutit të Monumenteve të Kulturës, prej disa muajsh në pension, Sulejman Dashi vazhdon të punojë për projektin ...

Hiqen vizat, bie muri i fundit që i ndante shqiptarët nga Evropa

Propozimi i KE do t’i paraqitet së shpejti për miratim Këshillit të Evropës dhe Parlamentit Evropian. Komisioni Evropian aprovoi zyrtarisht propozimin e Kolegjit të Komisionerëve evropianë për heqjen e vizave Shqipëri-BE. Nga ...

Çelen aplikimet për studimet në Itali

Tiranë – Të gjithë maturantët që dëshirojnë të ndjekin studimet në universitetet italiane, mund të tërheqin pranë sportelit të ambasadës një dosje të veçantë për pararegjistrimin. Kjo dosje, përmban formularët e nevojshëm ...

Dy dëshmitë Islame (Shehadeti)

Gjëja e parë që sqaron Islamin është dëshmia se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Tij. Këto dy dëshmi janë shumë të lidhura njëra me tjetrën, prandaj vijnë gjithmonë ...