Interneti, rreziku kryesor për humbjen e kujtesës

Interneti ofron mundësi të pafundme informacioni por nga ana tjetër Ka një kosto të madhe edhe për ndryshimet sociale të njeriut. Bashkë me leximin, ndryshon edhe mënyra se si i analizojmë gjërat sepse duke kaluar nga letra në ekran, ...

Protesta kundër thirrjeve raciste

Studentë të universiteteve të Shkodrës ,Vlorës dhe Tiranës  kanë protestuar para selisë se ambasadës greke në kryeqytet kundër ngjarjes së pak ditëve më parë në Athine kur gjatë paradës ushtarake një grup ushtarakësh kënduan ...

Xhamia e vjeter

Xhamia e Peqinit (1822-23), të cilën tradita thotë se është ndërtuar mbi një xhami më të vjetër, mundet mbi atë të Abdurrahman Pashës, që i takon mesit të shek.XVI, përbën një shembull tjetër të arritur të arkitekturës ...

Reportazh/ Në kalanë e Klaudianës, vendbanimit të lashtë ilir të lënë prej vitesh në mëshirë të fatit

PEQIN- Banorët e kuptojnë se kalaja nuk është thjesht një objekt, por një dëshmi historike që ka shumë vlera dhe një krenari për qytetin e Peqinit. Në pjesën jugore të qytetit, muret e saj fillimisht të japin përshtyjen e një ...

Besa-Shkumbini, mos vini bast

Shkumbini-Besa nis ashtu si nuk pritej. Gjyqtari Jemini fal Besën me një 11-metërsh që Bakiu e meritoi plotësisht. Por Bakiu një minutë më vonë nuk i fal kavajasit dhe pas një aksioni të shpejtë, e fut topin mes Tragës e Shehit ...